9243SK
BAKKEVEEN
tel. 0516-541518

Op deze koude, maar zonnige 3 april moest Warga op bezoek bij titelkandidaat Bakkeveen.
Bakkeeveen draait de laatste weken wat moeilijk met verlies tegen MKV’29 en een gelijkspel tegen
ONB. Tegen Warga waren een aantal spelers een wedstrijd in Engeland aan het bekijken en de vaste
keeper was geblesseerd. Desondanks stond er, qua namen, nog een heel aardig elftal binnen de
lijnen. Echter, dat was in de eerste helft niet te zien. Een compleet Warga doet het de laatste tijden
goed en liet Bakkeveen eigenlijk geen moment in het spel komen. Topscorer Silvan Siebenga zat in de
tang bij Peter Talsma en Warga was veel feller dan Bakkeveen. Dat resulteerde al snel in de 0-1.Na
een lange bal van achteruit kwam Bart Boersma als een duveltje uit een doosje voor zijn
tegenstander, de keeper stond erbij en keek er na, en hij kopte de bal tegen de touwen. Warga bleef
de betere ploeg en na een kwartier was het ook al 0-2. Frids Fridsma ging op links goed door en hij
scoorde beheerst. Grensrechter Douwe Valk vlagde wel, maar dit kon helemaal niet. De goed
fluitende, 18 jarige Guberinic, kende het doelpunt dan ook terecht toe. Ook na deze 0-2 probeerde
Bakkeveen het wel, maar men was te slap in de duels en het spel was te doorzichtig. Achterin bij
Warga speelde Pieter Gerbens ook nog eens een dijk van een wedstrijd, een voorbeeld voor het
gehele team. Kleine broertje Hessel stond even later aan de basis van de 0-3. Hij gaf de voorzet, de
19 jarige Jurre van de Meulen kwam goed voor zijn man en tikte de bal binnen. Vlak voor de rust een
mooi moment, maar een minuut later werd een fout van Warga afgestraft en scoorde Bakkeveen
speler Mark Bakker de 1-3. Een opsteker voor de ploeg van trainer Dennis Stuiver. Tevens de
ruststand

Zeer matige tweede helft
Na een prima eerste helft van Warga was het tweede bedrijf eigenlijk niet om aan te zien. De
verwachte storm van Bakkeveen bleef uit en Warga had eigenlijk de wedstrijd al kunnen beslissen.
Frids Fridsma ging alleen op de keeper af, maar produceerde een wel heel erg slap schot. Bakkeveen
werd beter of Warga werd slechter, maar een feit was wel dat Warga in de achteruit moest.
Bakkeveen kreeg echter geen enkele uitgespeelde kans. Silvan Siebenga probeerde het wel, maar zat
geen moment goed in de wedstrijd. Hij stond echter wel aan de basis van de 2-3. Bote Groen
verspeelde op het middenveld onnodig de bal en na een assist van Siebenga scoorde Olaf Nijholt de
aansluitingstreffer. Met nog een klein kwartier werd het toch nog billen knijpen voor Warga en dit
had men geheel aan zichzelf te wijten. Warga hield wel stand en won zodoende met 2-3. Een
terechte overwinning, maar wat maakte Warga het zich onnodig moeilijk. Door dit resultaat doet
Warga weer echt mee om de nacompetitie plaatsen. Wat dit betreft zijn de komende twee
thuiswedstrijden, donderdag tegen Boornbergum en zondag tegen Harlingen belangrijk. Bakkeveen