H J Kooistrawei 24
9005RE
WARGA
tel. 058-2552531

Warga kwam, na een spectaculaire tweede helft, tegen koploper Bakkeveen goed terug tot 2-2. Eigenlijk had men gewoon 3 punten moeten pakken, want de koploper was toen rijp voor de slacht. Met zo nu en dan kunst en vliegwerk kwam Bakkeveen met de schrik vrij.

Warga ontving vandaag koploper Bakkeveen.  De ploeg van trainer Dennis Stuiver, bezig aan zijn 2e seizoen, maar trainde al eerder Bakkeveen vijf seizoenen, is de competitie uitstekend begonnen. Het verloor alleen van Deinum met 4-3, nadat men met 3-0 had voorgestaan. Bij Bakkeveen is spits Silvan Siebenga de topscorer van de 4e klasse B met 7 doelpunten. Dan Warga. Het pakte thuis nog geen enkel punt. Vorige week speelde men bij vlagen best aardig tegen Harlingen. Er werd wel verloren, maar een puntje had er ingezeten. Grote domper deze wedstrijd was het uitvallen van spits Anton Hobert. Naar het laat aanzien met een zware knieblessure. Warga scoort toch al niet gemakkelijk en dan kon dit er ook nog wel bij. Echter, andere spelers moeten dan opstaan en tegen koploper Bakkeveen moest men het dan maar laten zien. Terug van een schorsing wel weer, de zo nu en dan onnavolgbare, Jilles Jan Kooistra. Ook afwezig bij Warga nog die anders e spits, Jurre van de Meulen. Wat dit betreft was het puzzelen voor Warga trainer André Onclin op deze herfstachtige middag. Onclin kon wel weer een beroep doen op Hessel Gerbens.

Warga kwam na 5 minuten al snel op achterstand. Ype Kerkstra kreeg de bal niet weg en Silvan Siebenga, wie anders, gaf Warga keeper van IJs het nakijken. Warga herpakte zich snel met direct daarop twee 100% kansen voor Frids Fridsma en Jan de Boer. Bakkeveen keeper Mathijs Roozen hield Bakkeveen toen op de been. In het verdere verloop van de eerste helft een gelijk opgaand duel. Warga deed niets onder voor de koploper, maar kwam op slag van rust wel achter met 0-2. Siebenga zorgde met een prima schot voor de ruststand. Na de thee ging Warga op jacht naar de aansluiting. Dat deed men met veel inzet en vooral Frids Fridsma was een plaag voor de verdediging van Bakkeveen. Hij werd in het strafschopgebied dan ook onderuitgehaald en Bart Boersma zorgde uit de strafschop voor de 2-1. Warga rook bloed en Bakkeveen werd steeds meer achteruit gedrukt. Na 25 minuten hetzelfde scenario. Frids Fridsma onderuit gehaald in de 16 meter en ook nu gaf scheidsrechter Draaijer een strafschop. Hij kon ook niet anders, maar hield tot ieders verbazing een kaart op zak. Ook nu ging Bart Boersma achter de bal staan, maar deze bal werd diezelfde middag nog teruggevonden in de achtertuin van Boersma. Een tegenslag voor Warga, maar dat weerhield de Wergeasters niet om nog fanatieker op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Hessel Gerbens zorgde wel voor de 2-2, maar de veelvuldig vlaggende grens van Bakkeveen stak hier een stokje voor. Beelden van de Wergeaster twitteraar lieten echter zien dat dit geen buitenspel was. Toch kreeg Warga loon naar werken toen een goed storende Bart Boersma de zeer verdiende gelijkmaker liet aantekenen. Bakkeveen was rijp voor de sloop, kreeg nog wel een prima kans, maar Warga keeper van IJs bracht redding. In de slotfase was het bij Bakkeveen vrouwen en kinderen eerst, maar Warga kreeg uiteindelijk niet waar het recht op had: drie punten. Bakkeveen zwijnde helemaal toen een corner volgens velen wel een halve meter achter de doellijn neerplofte, maar dat kon scheids Draaijer niet zien. Het Wergeaster publiek op die kant wel en ook de grens van Bakkeveen “daar vlag ik echt niet voor waren zijn woorden” en niemand kon hem daarin natuurlijk ongelijk geven. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er een 2-2 op het scorebord. Bakkeveen opgelucht en Warga ook wel een beetje na een 0-2 achterstand tegen de koploper, maar als………….           .Zondag gaat Warga op bezoek bij titelkandidaat MKV’29.                                                           Door: Floris Sinnema