Noorderdwarsvaart 217
9201KK
DRACHTEN
tel. 0512-539828

We mochten weer. Warga moest voor deze wedstrijd op bezoek bij ONB. Verschillende belangen. ONB wil graag uit de onderste regionen geraken en Warga wil aanhaken bij de subtop. Bij Warga afwezig de “familie kruk”, Anton, Jilles Jan en Warner. In een zonnig Drachten gaf Warga de eerste helft niet thuis en men stond dan ook al snel met 1-0 achter. Ype Kerkstra schoof de bal zomaar in de voeten van de tegenstander en de spits van ONB scoorde vervolgens eenvoudig. Warga wakker zou je zo zeggen, maar niets was minder waar. Men speelde slordig en zonder plan en kon eigenlijk geen enkele kans of mogelijkheid creëren. ONB speelde ook niet de sterren van de hemel, maar was wel beter en agressiever  en dit resulteerde in de 2-0. Weer zag de Wergeaster verdediging er niet goed uit. Met deze 2-0 gingen de 22 acteurs aan de thee.

Herboren Warga

Na de onderbreking kwam Warga herboren uit de kleedkamer. De eerste 5 minuten waren nog voor ONB, men claimde ook nog een strafschop, maar daarna nam Warga het heft in handen. Eerst waren het alleen nog maar mogelijkheden. Echter, na 20 minuten kwamen er ook kansen. Helaas voor Warga stond het vizier niet op scherp. Er was dan ook een schot uit de tweede lijn voor nodig om op 2-1 te komen. Iwan Potijk was de doelpuntenmaker. Warga ging hierna nog fanatieker op jacht naar de gelijkmaker. Aanvoerder Peter Tolsma werd naar het front gestuurd om nog meer druk te zetten op de verdediging van ONB. Dat lukt ook, maar de bal wilde er maar niet in. Tot de 88e minuut toen Warga loon naar werken kreeg. Bart Boersma gaf de bal prima voor en met een duik à la Bep Bakhuys scoorde Peter Tolsma de dik verdiende 2-2. Warga wilde meer, maar de tijd was te kort om ook nog de drie punten mee naar huis te nemen. Scheidsrechter Visser, floot een gedegen pot, telde niet veel blessuretijd bij en ONB kon opgelucht ademhalen toen de leidsman voor het einde floot.  ONB niet tevreden, want men gaf een 2-0 voorsprong weg en Warga kon dat eigenlijk ook niet zijn. Een belabberde eerste helft en gezien de kansen in de tweede helft had er eigenlijk ook nog wel wat meer ingezeten. Donderdag een inhaalprogramma. ONB gaat op bezoek bij Zevenhuizen en Warga ontvangt om 19.30 uur het Black Boys van sponsor Johan Derksen.