6 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Door: Floris Sinnema

De eerste bekerwedstrijd voor Warga 1, thuis tegen mede competitiegenoot MKV ’29 uit Leeuwarden. De wedstrijd van vorige week van Warga tegen Aengwirden ging niet door in verband met corona perikelen. Bij Warga gelukkig negatief. MKV won de eerste wedstrijd voor de beker van Wispolia met maar liefst 9-1. Aan de uitslag te zien hebben de Leeuwarders dus goed “ingekocht”. Bij Warga ontbrak laatste man Jan Willem Sinnema. Hij kwam door een slijmbeursontsteking niet in actie. Op het B veld de dames hoofdklasse kaatswedstrijd en op het hoofdveld voetbal. We gaan dus weer wat de goede kant op en hopelijk blijft dit ook zo. Interim trainer bij MKV, Peter Boonstra zag dat zijn elftal goed uit de startblokken kwam, maar de eerste kans was voor Warga. Uit een corner schoot Anton Hobert de bal net naast. Hierna nam MKV het heft in handen. Zo moeilijk was dat niet, want Warga leverde de bal veelvuldig in bij de tegenstander uit Leeuwarden. Na 10 minuten stond een MKV aanvaller al oog in oog met Warga keeper Edgar van IJs, maar de uitblinker aan Warga kant redde bekwaam. Bij MKV bepaalden vooral Jeroen de Wind en Carlos Schambach het tempo en Warga kon dat maar moeilijk volgen. De ploeg van oud MKV trainer, André Onclin haalde de rust met 0-0, maar dit was niet de verdienste van Warga, maar meer de onkunde van de MKV spitsen.  De Warga trainer had zelf dan ook een korte rustpauze en hij liet zijn elftal dan ook even zelf in de box nadenken over hoe het dan misschien wel moest

Warga op voorsprong

Effect had het, want in de 46e minuut kwam Warga op 1-0. De voorzet kwam van Frids Fridsma en Bart Boersma kon de bal simpel achter MKV keeper Peter Dijkstra tikken. Hierna werd het meer een echte wedstrijd. Goed was het allemaal niet, maar de strijd was er wel. Nu ging er veel mis aan de kant van de Leeuwarders en men begon steeds meer te praten. Een teken dat het niet liep. Warga kreeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar echt uitgespeelde kansen waren het ook weer niet. MKV speler Nick Leemburg ( zo stond deze nummer 11 op het wedstrijdformulier, maar in het veld werd hij Jappie genoemd ) mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Kevin Vellekoop uit Sneek hem slechts geel gaf na woorden als k.t scheidsrechter. MKV voetbalde tegen zichzelf, maar  kwam in de 85e minuut toch op 1-1. Een afgeslagen bal kwam wat gelukkig voor de voeten van Vincent Houttuin en hij passeerde Warga keeper van IJs.  Warga boog het hoofd na deze gelijkmaker en in de extra tijd zorgde Noah Haileselassie Redda met twee doelpunten voor de 1-3 eindstand.  Leermomentje voor het meest jonge Warga dat in de eerste helft Anton Hobert geblesseerd uit zag vallen. Hopelijk valt zijn blessure mee. Warga gaat zondag op bezoek bij Wispolia en MKV mag Aengwirden gaan bestrijden.