Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen

SJO Warga WWS JO8-1 wint bij Wéé Péé Béé

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen voor SJO Warga WWS JO8-1, uit tegen de Waterpoort Boys. Thuis was nog vrij kansloos van deze ploeg verloren maar toen was de Wergeaster equipe verre van compleet. Gwenda eerst op goal, Wout, Rinse en Doutzen in de verdediging, Harmen en Rick op het middenveld en Warner voorin. De beginfase is duidelijk voor Waterpoort Boys; ze zijn feller, beter aan de bal en veel doeltreffender. Hoewel, Warga komt wel op voorsprong door een afstandschot van Wout maar daarna is het vooral Wee Pee Bee. Zij komen dan ook al snel op 4-1 voorsprong. Ik probeer vanaf de zijkant de organisatie in het team terug te krijgen maar als de spelers eenmaal op het veld staan zijn ze moeilijk te coachen. Ik denk al aan mijn motivatie speech die ik in de rust zal geven maar in de laatste minuten opeens een geweldige comeback van Warga. Rick scoort in korte tijd drie keer en dan staat het ineens gelijk, 4-4. Dat is ook de ruststand.

Warner krijgt in de rust de keeperskleren aan en Gwenda gaat in het veld om meer power naar voren te krijgen. Warga laat erg mooie counters zien met Gwenda en Rick in de hoofdrol. Wout fungeert als slot op de deur om de aanvallen van Waterpoort Boys onschadelijk te maken en de anderen helpen op het middenveld waar kan. Rick scoort nog twee keer, Wout eenmaal en doordat Warner geen enkele goal tegen krijgt is de eindstand 4-7. Een mooi resultaat in de laatste wedstrijd. Met vijf overwinningen, vier verliespartijen en één gelijkspel een mooie voorjaarsreeks. Aanstaande dinsdag de afsluitende training met een wedstrijd tegen de moeders en dan zit het seizoen erop.

• Harmen: robuuste middenvelder met hanekam en nieuwe lego;
• Jelmer: jongen fan Domwier die wat eerder is gestopt.

Atze

SJO Warga WWS JO8-1 wint in Scharnegoutum
Zaterdag speelden we de uitwedstrijd tegen Scharnegoutum. Vroeg op de ochtend bericht uit Warstiens dat Wout ziek is. Met de vooraf al afgemelde Harmen en Jelmer houden we dan nog zes spelers over. Precies genoeg, maar geen wissels. Mooi op tijd (dat is wel eens anders) komen we aan op het sportpark in Scharnegoutum. Tijd genoeg om de kleding aan te doen, de opstelling door te nemen en de tactiek te bepalen. Gwenda op goal, Jarno en Rinse achter, Rick en Doutzen midden en Warner voorin. De tegenstander heeft de opstelling en tactiek minder op orde en binnen 5 minuten staat het 0-2 voor Warga, allebei gescoord door Rick. Daarna is de organisatie bij Warga verdwenen en weet Scharnegoutum twee keer te scoren. Warga is het in die periode even helemaal kwijt en Scharnegoutum komt zelfs op voorsprong.

Leiders Roel en Atze coachen de spelers en dan is het een voordeel dat ze zelf gevoetbald hebben/nog steeds voetballen want ze zien meteen wat er anders moet. Ook een voordeel is dat de spelers dan direct goed luisteren en de aanwijzingen in de praktijk brengen want nog voor de thee is de stand omgebogen naar 3-5 door goals van weer Rick (2x) en Warner (diagonaal schot in de kruising). In de rust een keeperwissel; Rick doet het keeperstenue aan en Gwenda komt in het veld. Scharnegoutum probeert het in de tweede helft nog wel maar het collectief van Warga houdt stand. De voorsprong wordt zelfs nog uitgebreid naar 3-7 door goals van Gwenda en Doutzen. Een mooie overwinning voor Warga, volgende week spelen we weer uit. Dan tegen ONS Sneek.

Atze

“Net niet – deel 2”

8.00 uur vertrekken voor een uitwedstrijd om 9.00 uur in Hommert, is dat niet een beetje vroeg? Nee, zeker niet als ik voorop rijd. Eerst verkeerd bij Grou in verband met zogenaamde werkzaamheden in Irnsum, dan een gemiste afslag op de rondweg Sneek en dan nog verdwaald in een nieuwbouwwijk in Hommerts. De spelers van Warga kleden om in een nieuwe wereldrecordtijd en zodoende kan de wedstrijd SJO Oudega/HJSC/Heeg JO8-2G tegen SJO Warga WWS JO8-1 toch om stipt 9.00 uur beginnen.

De wedstrijd in Warga was geeindigd in een nipte 1-2 nederlaag dus we wisten dat dit wederom een spannende wedstrijd zou kunnen worden. En dat werd het ook. Rinse en Jelmer eerst even wissel en de andere vertrouwde namen in het veld: Gwenda op goal, Doutzen, Jarno en Wout achterin, Rick en Harmen middenveld en Warner voorin. Het spel golft op en neer en voor beide teams ontstaan kansen. Wout is de eerste die scoort met een mooi schot maar lang valt er niet van te genieten want ook de tegenstander scoort; zelfs twee keer achter elkaar. Dan scoort Rick maar vlot daarna scoort ook Oudega/HJSC/Hommerts weer. En zo gaat dat eigenlijk de hele wedstrijd door. Warga scoort, Oudega/HJSC/Hommerts scoort.

Tussendoor is er nog even pauze (stand 3-3)met ranja voor de spelers en koffie voor de leiders (prima geregeld daar in Hommerts). De leiders van beide teams staan langs de kant te coachen en de wissels te begeleiden, de scheidsrechter doet prima zijn taak en het publiek geniet van het vertoonde spel en het mooie weer. En de spelers? De spelers scoren om en om prachtige goals. Uiteindelijk staat op het briefje van de scheidsrechter 9-8. Voor Warga wederom een wedstrijd waarin het net niet weet te winnen maar omdat iedereen zijn penalty erin weet te schieten is dat voor de spelers  al snel weer vergeten. Nog even de doelpuntenmakers: Rick 3, Gwenda 2, Wout 2 en Jarno 1. Volgende week zijn we vrij; 5 mei spelen we weer en wel tegen Bolsward. Inderdaad, u weet het nog wel, het team waar we vorige week nipt van verloren hebben.

Atze

“Net niet”

Sinds 1 juli 2015 is er nog maar één voetbalclub in Bolsward. Waar voorheen RES, Bolswardia en CAB aparte verenigingen waren zijn deze recent samengegaan tot SC Bolsward. Een drukte van belang dus daar op zaterdagmorgen als wij moeten aantreden tegen SC Bolsward JO8-3.
Ons team, een samenvoeging van spelers uit Warga, Warten, Domwier en Warstiens, SJO Warga WWS JO8-1 is compleet. Kleedkamer 9 en spelen op veld H1. Prachtig. Leider Roel is afwezig in verband met drukke werkzaamheden maar ik had Lieke meegenomen als assistent. Stipt 11.30 uur is de aftrap en direct heb ik in de gaten dat dit niet zo’n wedstijd wordt als vorige week tegen ONS Sneek. De ploegen zijn goed aan elkaar gewaagd. Gwenda kan al snel niet mee verder als keeper want na een schot in de warming up van Wout is haar vinger dubbel geklapt en daar heeft ze te veel last van. Gelukkig hebben we meerdere goede keepers en Doutzen vervangt haar. Het spel golft op en neer en voor beide ploegen onstaan kansen maar de afronding is vaak niet zuiver genoeg. Na 12 minuten een schot van een speler van SC Bolsward. Rick denkt dat hij de keeper is en houdt de bal met de handen tegen; penalty. Daaarmee wordt het 1-0 voor Bolsward. Warga toont veerkracht en met goed voetbal  wordt de druk op de goal van Bolsward opgevoerd. Rick pikt de bal op, omspeelt drie spelers en schiet. De bal is onhoudbaar voor de keeper, 1-1. En Warga gaat door. Wout passt prima naar Warner die de bal goed in de hoek schiet, dat is een 2-1 voorsprong. Volhouden tot de rust zou je denken maar dat lukt niet. Een schot van Bolsward wordt niet goed gepakt door Doutzen en daarmee komt de ruststand op 2-2.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen laten prima voetbal zien en de wedstrijd kan beide kanten op. Her en der raken wat spelers geblesseerd en vermoeid te raken, dan is het een voordeel dat je een paar keer kunt wisselen. Er ontstaan kansen voor beide teams. Schoten van Wout, Gwenda, Rick en Jarno missen echter de preciezie. Bij Bolsward valt het net wel goed en zij scoren snel twee keer achter elkaar. Alles of niets ole ole. We dirigeren iedereen naar voren en even denk ik aan een AS Roma achtige comeback maar helaas voor Warga weet alleen Wout nog te scoren. Daarmee komt de eindstand op 4-3. Mooie wedstrijd gezien, helaas geen winst maar ach volgende week nieuwe wedstrijd, dan uit naar de samenvoeging van Heeg, HJSC en Oudega.

Atze

“Iedereen is een keer begonnen”

Vorige week geen wedstrijd in verband met het Paasweekend maar vandaag stonden de strijders van WargaWWS J08-1 weer klaar. Ditmaal een thuiswedstrijd tegen ONS Sneek. Op het moment dat wij het Wergeaster sportpark oplopen rijdt de tegenstander ook al het parkeerterrein op. Mooi op tijd. Dan heb je even tijd voor een praatje en een bakje koffie. Belangrijke wedstrijden op het hoofdveld is een ongeschreven regel en dus zetten Roel en Atze de goals klaar op het hoofdveld.

Warner is afwezig vanwege een familieweekend maar dan zijn er nog ruim voldoende spelers beschikbaar. ONS Sneek heeft precies zes spelers en dus starten er bij ons twee spelers op wissel. Rixt Sinnema is de spelbegeleider en om precies 9.00 uur start zij de wedstrijd. Mooi lentezonnetje, twee enthousiaste teams en veel publiek, dat is een mooie begin van de zaterdag. In het begin is het nog even aftasten naar de verhoudingen in het veld maar al snel is het duidelijk dat Warga een maatje (zowel letterlijk als figuurlijk) te groot is voor deze tegenstander. De ruststand is 8-0.

In de tweede helft een aantal wisselingen; zo neemt Gwenda de plek in van Jarno tussen de palen. De tweede helft is een kopie van de eerste helft; Warga is veel beter en scoort aan de lopende band. Leiders Roel en Atze concluderen dat de trainingen steeds meer terug te zien zijn in het spel. Mooi voor de tegenstander is wel dat zij ook weten te scoren. Uit het neipetear met de leider van de tegenstander blijkt dat zij net begonnen zijn als team en pas later in de competitie zijn ingedeeld. Dat verklaart veel. Maar voor iedereen geldt; je moet ergens beginnen. De uitslag is 19-1. Doelpuntenmakers : Gwenda 3, Wout 5, Rick 7, Jarno 1, Doutzen 2 en een eigen doelpunt. Volgende week spelen we uit tegen Bolsward.  Let op: de aanvang is 11:30 uur.

Atze

“Tranen van geluk” (24 maart 2018)

Vanwege de Siberische kou werd de wedstrijd vorige week tegen Waterpoort Boys (terecht) afgelast. Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. Een onbekende tegenstander voor spelers en technische staf en zodoende was er een behoudende speelwijze uitgedacht. Gwenda als keeper, Wout en Jelmer achterin, Harmen, Doutzen en Rinse op het middenveld en Rick en Warner voorin. Jarno dit weekend nog afwezig. Aanvoerder Harmen spreekt met spelbegeleider Reinder af dat Scharnegoutum wel met de aftrap mag beginnen. Bij Scharnegoutum is het nog wat zoekende naar de juiste posities en Warga weet hiervan optimaal te profiteren. Binnen 10 minuten is er al 5x gescoord en in de tweede periode van de eerste helft wordt er nog 4x gescoord. Scharnegoutum scoort in deze fase ook een verdiende tegentreffer want ondanks de vele goals geven ze niet op en bleven ze het proberen.

De ruststand is 9-1. Een flinke opsteker voor het team van Roel en Atze die voor de winterstop nogal eens met nederlagen geconfronteerd werden. In de pauze een keeperswissel; Rick gaat keepen en Gwenda gaat in het veld. Het spelbeeld verandert niet; Warga is beter en probeert de voorsprong uit te bouwen. Mooi om te zien dat er veel verschillende doelpuntenmakers zijn met als hoogtepunt de goal van Harmen die huilend van blijdschap zijn trotse vader Roel in de armen valt. Dat er nog maar meer mogen volgen, Harmen. De eindstand is 15-1. Voor de statistieken nog even de doelpuntenmakers: Rick 7, Wout 3, Gwenda 2, Warner 1, Rinse 1 en Harmen 1.

Volgende week zaterdag geen wedstrijd op het programma. Op 7 april spelen we dan weer, uit tegen ONS Sneek. Aanvang 9.00 uur.

Atze

SJO Warga WWS JO8-1 verliest seizoensopening

Het was alweer even geleden dat we onze laatste wedstrijd speelden, om precies te zijn, het was op zaterdag 25 november 2017, een thuisoverwinning tegen GAVC. In de wintermaanden hebben we iedere zaterdag gebruik gemaakt van de gymzaal in Wergea om de conditie en voetbalskills op peil te houden maar ook bij de jongste jeugd is er toch wel de voorkeur om buiten te voetballen. Afgelopen dinsdag alweer op  het veld getraind en nu eindelijk weer een echte wedstrijd.

Tegenstander op deze zaterdag; SJO Oudega/HJSC/Hommerts. Gwenda afwezig in verband met karate dus 7 jongens en 1 meisje aanwezig om vandaag te spelen. Doutzen de eerste helft op goal, Jarno en Wout in de verdediging, Harmen, Warner en Rinse op het middenveld, Rick zwervend over het hele veld en Jelmer eerst even wissel. De wedstrijd staat onder leiding van Hester Kooistra. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, het zijn in de eerste helft vooral duels op het middenveld. Warga komt een paar keer aardig voor de goal van de tegenstander maar is net niet zorgvuldig in de afronding. Als de keeper van Oudega/HJSC/Heeg een uittrap neemt is Wout er snel bij en hij weet dan ook te scoren met een mooi schot in de hoek. Warner krijgt in de slotfase van de eerste helft nog een prachtige kans maar hij kan de bal net goed onder controle krijgen waarna de keeper de bal makkelijk kan pakken.

De ruststand is dan ook ‘slechts’ 1-0. In de rust nog enkele tips en trucs van Atze en Roel, want die zien ook wel dat beide ploegen gelijkwaardig zijn, goed verdedigen is dan de strategie en met uitbraken proberen de 2-0 te maken. De spelers hebben deze strategie ook aardig begrepen en de kansen voor Warga stapelen zich op.Harmen, Warner, Rick, Rinse op de paal, Doutzen, allemaal prachtige kansen maar geen goal. En ja, dan weet je het wel. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. En dat klopte dit keer ook weer. Oudega/HSC/Heeg scoort in de slotfase 2x en weet zo de punten mee naar huis te nemen.

Jammer voor de spelers en het weer in grote getale opgekomen thuispubliek van Warga maar in de evaluatie van het trainers-, leidersduo is geconcludeerd dat er weer genoeg aanknopingspunten zijn voor de training aanstaande dinsdag. Volgende week naar Sneek, de Waterpoort boys. Hopelijk dan een overwinning voor ons.

Atze

Winst voor SJO Warga WWS JO8-1

Op zaterdag 25 november 2017 speelden we de thuiswedstrijd tegen de Grouster Amateur VoetbalClub, oftewel GAVC. Vooraf de felicitaties voor Elin Bekhof die haar zevende verjaardag vierde.  En wat is er nou mooier dan op je verjaardag te winnen?

Het was koud op het sportpark Wergea deze laatste zaterdagochtend in november; de rijp lag nog op het gras. Maar wel heerlijk voetbalweer natuurlijk en veel beter dan de vele regen van afgelopen week. Goed voorbereid als we zijn hebben wij natuurlijk de beschikking over een oranje bal en om 9.00 uur precies fluit spelbegeleider Roel voor de eerste keer; de wedstrijd begint. Bij Warga de vertrouwde namen op de vertrouwde posities: Gwenda op goal, daarvoor Wout, Elin en Jelmer, de controleurs op het middenveld zijn Rinse, Harmen en Doutzen en voorin staan dribbelaar Warner en kilometervreter Rick. Warga begint meteen furieus aan de wedstrijd en gaat via links, rechts en door het midden naar de goal van GAVC. GAVC wordt overrompeld in de beginfase en al snel staat Warga met 3-0 voor. Warga weet het goede spel in de hele eerste helft voort te zetten en scoort nog een paar keer ondanks de ijverige en fanatieke keerper van GAVC. De ene goal is nog mooier dan de ander.

De ruststand is 6-0. In de rust een keeperswissel. Elin trekt het keeperstenue aan en Gwenda gaat in het veld. Het spelbeeld is hetzelfde. Warga duidelijk de betere ploeg en bij GAVC is het vooral tegenhouden. De spaarzame aanvallende momenten van GAVC worden vroegtijdig door de verdigers van Warga onschadelijk gemaakt waarna zij direct weer de voorwaartsen aan het werk zetten. De tweede helft eindigt hetzelfde als de eerste helft; ook 6-0. De eindstand is 12-0. Ongekende luxe, pas de tweede overwinning van dit seizoen. Even van genieten, maar dinsdag weer trainen (als het niet teveel regent). Volgende week spelen we uit tegen Tijnje. Be there!

Atze

SJO Warga WWS JO8-1 speelt voor Sinterklaas

Voor de jongens en meisje van SJO Warga WWS JO8-1 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Irnsum op het programma. Zelf altijd mooie wedstrijden gespeeld daar op sportpark de Bining en dat was vandaag niet anders voor beide jeugdteams.Waar ik vorige week nog aangaf dat er altijd veel publieke belangstelling is viel dat vandaag (wel wat) tegen. Komende zaterdag wel weer? Onder een mooie regenboog begint de wedstrijd en in het begin is het best een mooi schouwspel. Kansen over en weer maar beide keepers zijn een sta in de weg voor de aanvallers van beide teams. Irnsum speelt beter maar kan het veldoverwicht niet in goals uitdrukken. Warga verdedigt met man (vrouw) en macht en kan met counters ook gevaarlijk worden. Uit een van die counters scoort Gwenda, voorsprong denk je dan, maar nee hoor, Irnsum had daarvoor ook al twee keer gescoord. Irnsum scoort voor de derde keer omdat we (wederom) niet op staan te letten. Ruststand 3-1.

Bij de ranja voor de spelers ook twee bakjes koffie voor de leiders (prima verzorgd Irnsum); snel nog wat aanwijzingen en een keeperwissel en dan gaan we aan de tweede helft beginnen. De flexibiliteit van het team wordt direct op de proef gesteld want al snel zijn er twee spelers die zich met blessures moeten laten vervangen. Even denkt de heit van Warner dat hij de voetbalkleren aan moet trekken maar net op tijd zijn de wissels weer hersteld en kunnen weer verder voetballen. Het moet gezegd; Irnsum speelde net wat makkelijker, het heeft net wat grotere en sterkere jongens in het team. Het  Warga team bevat te weinig power, spelinzicht en creativiteit om hier dan omheen te voetballen. De eindstand is uiteindelijk 8-1. Dinsdag weer trainen, dan worden we steeds beter en beter. Volgende week de thuiswedstrijd tegen GAVC. Wederom een (Boarnsterhim) derby.

Atze

Een echte herfstdag, geen punten voor SJO Warga WWS JO8-1

Regen, regen, wind , hagelstenen en weer regen.  Afgelopen zaterdag een echte herfstdag maar de jongens en meiden van SJO Warga WWS JO8-1 spelen gewoon hun wedstrijd. De tegenstander is Oldeholtpade. Vorige week was er de nederlaag tegen Akkrum en ook vandaag moest er wederom een nederlaag geincasseerd worden. Oldeholtpade was te sterk; 1-8.

Ondanks het tegenvallende weer is de publieke belangstelling wederom groot. Toch mooi dat het team iedere week zo’n grote groep supporters langs de kant heeft. Na een kortstondige warming up begint om 9.00 uur de wedstrijd. Spelbegeleider vandaag is Rixt Sinnema. In het team van Oldeholtpade zitten een paar grote jongens. Die weten wel hoe ze moeten voetballen. Het staat dan ook al snel 0-2. Op de forse afstandschoten heeft keeper Doutzen geen antwoord. Zoals iedere week ontbreekt het niet aan inzet; de Warga spelers proberen van alles maar weten (net) niet te scoren. Oldeholtpade wel. De ruststand is 0-7. Tijd om op te warmen; echter de meeste spelers hebben het blijkbaar niet koud en staan binnen 1 minuut alweer klaar om aan de tweede helft te beginnen. Het regent niet meer voorzichtig; het regent inmiddels stevig. Leiders Roel en Atze staan onder de paraplu en dirigeren de spelers naar de juiste positie. Mooi is dat we uiteindelijk toch nog een goaltje maken, de eindstand is uiteindelijk 1-8. Geen penalty’s vandaag. Snel de kleedkamer in en onder de warme douche. Deze tegenstander was een maatje te groot; dat is niet erg, dat kan gebeuren. Het plezier is groot en de jongens en meisjes zijn enthousiast. Volgende week weer een ouderwetse Boarnsterhimderby, uit tegen Irnsum.

Atze

Geen punten voor SJO Warga WWS JO8-1!

Vandaag een ouderwetse Boarnsterhim derby op het programma voor de jongens en meiden van SJO Warga WWS JO8-1.De tegenstander is Akkrum. En er volgen nog meer want ook GAVC en Irnsum zitten in deze competitie. Altijd mooi. Bij Warga een complete selectie en dat betekent dat er 10 jongens en meisjes klaarstaan. Vorige week was de eerste overwinning geboekt en deze week goed getraind dus was er veel vertrouwen in een goede afloop van deze wedstrijd.

Onder grote publieke belangstelling fluit scheidsrechter Anouck van der Zweep om 9.00 uur voor de eerste keer. De wedstrijd begint gemoedelijk. Het is aftasten van beide partijen. Het spel is rommelig en veel goede bedoelingen stranden in schoonheid. Keeper Doutzen van Warga keept een prima eerste helft en weet een paar zekere goals van Akkrum te voorkomen. De uittrappen van Doutzen komen ver en zodoende kan ook Warga een paar keer bij de goal van Akkrum komen. Helaas is de afronding dan net wat onzorgvuldig. Doutzen kan het echter niet alleen en als dan de verdediging niet op staat te letten of zeg maar gerust staat te slapen is het zomaar 0-3. De ruststand is 1-3 want na een rush van Rick en een schot op de lat staat Rinse precies op de goede plek om de terugvallende bal tegen het net te schieten.

In de rust een wissel. Gwenda op goal en Doutzen in het veld. Het begin van de tweede helft is duidelijk voor Warga. Wout weet in deze periode ook  de aansluitingstreffer te noteren; een schotje rolt tergend langzaam over de onzichtbare lijn. Warga wil door en gaat door maar laat wel veel ruimte vrij in de achterhoede. Akkrum profiteert hiervan en scoort de 2-4. In de laatste time-out coachen/zingen leiders Atze en Roel ‘alles of niets ole ole’ en dirigeren iedereen naar voren...het wordt niets. Akkrum loopt in de slotfase nog uit naar 2-7. Een geflateerde uitslag. Met wat meer opletten, iets meer focus op voetballen en een wat betere samenwerking had er veel meer in gezeten. Volgende week een herkansing, dan spelen we weer thuis, dan tegen Oldeholtpade.

Atze

Er daar is ie al......de overwinning!

Hoewel het herfstvakantie is hebben de jongens en meisjes van SJO Warga WWS JO8-1 gewoon doorgetraind want vier keer gespeeld, vier keer verloren zijn nog niet echt de resultaten waar we op hoopten. En het heeft effect gehad. Uit bij Drachtster Boys winnen ze verdiend met 3-9.

Het is even wat zoeken bij zo’n grote club op de zaterdagochtend (30 thuiswedstrijden) maar uiteindelijk staan we op het goede veld tegen de juiste tegenstander en er is ook een spelbegeleider. Uitgezonderd Rinse is iedereen aanwezig. De laatste weken heeft Gwenda laten zien goed te kunnen keepen dus zij start wederom in de goal; Jarno, Wout en Jelmer staan verdedigend opgesteld, Harmen, Doutzen en Elin op het middenveld en Rick en Warner zijn de spitsen. Langs de lijn staan zoals altijd de heiten en memmen en zelfs de pake en beppe van Doutzen waren naar Drachten gereisd om onze ploeg aan te moedigen.

De wedstrijd begint wat afwachtend; het is wat zoeken naar de juiste verhoudingen in het veld. Enkele goede positiewisselingen brengen Warga een mooie 0-2 voorsprong door twee goals van Rick. Deze luxe hebben we nog niet zo vaak ervaren; de spelers en speelsters lopen dan ook wat met hun hoofd in de wolken en denken er wat (te) gemakkelijk over. Binnen de korste keren staat het dan ook weer 2-2. Warga weet voor rust gelukkig nog een keertje te scoren en zodoende gaan we aan de limonade en banaan met een 2-3 ruststand. Ieder team een teambox, dat is daar prima geregeld in Drachten. In de pauze een postiewisseling; Doutzen op goal en Gwenda in het veld. Dat is een goede zet; Gwenda weet binnen twee minuten twee keer te scoren. Super! Drachtster Boys scoort ook na een foutje in de verdediging en zo staat het halverwege de tweede helft 3-5. Nog even een time out om de puntjes op i te zetten en de laatste wisselingen door te voeren. Drachtster Boys is wel uitgeblust en Warga speelt de wedstrijd professioneel uit en weet er nog vier goals bij te maken. Mooi  om te zien dat er veel verschillende doelpuntenmakers zijn. De eindstand is 3-9. Van professioneel tot amateurs, van walking football tot de jongste jeugd; iedereen wordt blij van een overwinning en wij dus ook. Volgende week een vervolg tegen Akkrum?

Atze

Ook JVO Oostenburg te sterk voor SJO Warga WWS J08-1

Na een weekend zonder voetbal kwamen de strijders van SJO Warga WWS JO8-1 zaterdag wel weer in actie. Dit keer reisden we naar Oosterwolde waar beide voetbalvereningen, DIO Oosterwolde en de Griffioen een gezamenlijke jeugdvereniging hebben genaamd JVO Oostenburg. Bij Warga een complete selectie, dat wil zeggen 10 jonge, meer dan enthousiaste spelers. Gwenda start wederom in de goal, de rest verspreidt zich over en naast het veld. Al snel blijkt dat JVO Oostenburg een paar behendige voetballers heeft. De verdedigers van Warga, Wout, Jarno, Jelmer en Doutzen moeten daarom een paar keer goed ingrijpen. Met counters probeert Warga ook het vijandige doel te bereiken, echter vaak is er net weer een speler van JVO Oostenburg die de bal weet te onderscheppen. De slag wordt deze keer op het middenveld gevoerd. Gelukkig heeft Warga daar Harmen, Warner en Elin; zoon, zoon en dochter van vaders met prima voetbalkwaliteiten. Daar tussen en omheen spelen nog Rinse en Rick; de kilometervreters. De ruststand is 3-0. De tactiek wordt echter niet veranderd, advies van de coach is; ‘zo doorgaan en proberen een goaltje te maken’ In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. JVO Oostenburg is net wat beter en maakt de 4-0. Warga probeert het wel maar mist net even de kracht en slimheid om het de tegenstander moeilijk te maken. In de laatste time out komt het advies om alles of niets te spelen (en chips beloofd). Dat helpt. Warga scoort in de laatste 10 minuten nog twee keer. JVO Oostenburg scoort ook nog een keer en zo eindigt de tweede helft in 2-2. Eindstand is daarmee 5-2. Wederom geen winst voor SJO Warga WWS JO8-1 maar eens, eens zullen wij winnen. Dinsdag trainen met zoals beloofd, chips! En volgende week Read Swart thuis.

Atze

Geen winst tegen de Sweach
SJO Warga WWS JO8-1 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen de Sweach uit Beetsterzwaag. Beetsterzwaag, de parel van Opsterland, was vroeger een dorp met veel aanzien. Dit kwam door de aanwezigheid van vele adellijke families.Tot 2007 heeft het bovendien zelfs een eigen kantongerecht gehad. Tegenwoordig is Beetsterzwaag vooral bekend vanwege het nabijgelegen bos (en Lauswolt) waar het op herfstige dagen een drukte van belang is. En van voetbalvereniging de Sweach.

Na de nederlaag van vorige week tegen Gorredijk was de doelstelling om vandaag te winnen. Jelmer afwezig, Gwenda op goal en aanvoerder, een drietal op wissel en de rest in het veld. Een korte warmingup en dan starten we op het kunstgrasveld. Het blijkt dat al snel dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn. De toeschouwers zien dan ook een heen en weer wedstrijd met veel strijd. Helaas komen we eerst op achterstand. Warga weet deze teleurstelling snel weg te werken. Door twee goals van Rick gaan we rusten met een 1-2 voorsprong. In de rust aanwijzingen dat we goed moeten opletten en sterk moeten blijven in de verdediging. Van daaruit kunnen we dan aan aanvallen denken. Mmmmm, goede tip maar de praktijk blijft achter bij de theorie. Door onoplettendheid in de verdediging weet de Sweach er 2-2 van te maken.

Is dit dan de eindstand? Nee, in de slotfase krijgen we nog een penalty tegen door keeperwerk van Rick terwijl hij als veldspeler stond opgesteld. De Sweach weet deze goed in te schieten. Eindstand 3-2 voor de Sweach. Dit zijn 0 punten uit twee wedstrijden, de druk op de positie van de trainer neemt toe!
Atze

Geen winst voor SJO Warga WWS JO8-1 in seizoensopening

De voetbalregels voor de pupilen zijn voor dit seizoen  door de KNVB aangepast. Kleiner veld, andere regels, minder spelers en een andere rol van de scheidsrechter. Op woensdagavond hebben we hiermee even geoefend tegen de leeftijdsgenoten uit Wirdum, Wytgaard en Swichum.  Voor de meeste spelers was dat de eerste echte wedstrijd en het ging best goed. Veel vertrouwen dus vandaag voor de eerste wedstrijd thuis tegen Gorredijk. Vooraf even het veld uitzetten, de goals klaarzetten en de spelers in de kleren. Wel handig dat je dan ook de voetbalschoenen meeneemt.

De wedstrijd is nog geen 1 minuut onderweg of Warga staat al op voorsprong. Jarno scoort, de bal is miniem over de lijn maar telt wel, 1-0. Een vroege voorsprong dat geeft vertrouwen. Gorredijk is in het vervolg wel beter maar weet niet tot de goal te komen. En als dat wel gebeurt is er altijd nog keeper Rick die met enkele goede reddingen de ploeg redt. Leider Atze voert veelvuldig wisselingen door want de wedstrijd vraagt veel energie van de jongens en meisjes. Warga kan de voorsprong niet vasthouden en gaat rusten met een achterstand van 1-3.

De rust duurt niet heel lang; de spelers willen al snel weer naar het veld. Het is net een stel hongerige wolven op zoek naar een prooi. Echter, de prooi, in dit geval Gorredijk, laat zich niet vangen. Sterker nog, het breidt de voorsprong steeds verder uit. Warga weet in de tweede helft wel twee keer te scoren. De eindstand is uiteindelijk 3-6. Allemaal goed gespeeld; maar een overwinning zat er vandaag niet in. Aanstaande dinsdag is er weer trainen en dan volgende week zaterdag  uit naar de Sweach in Beetsterzwaag. Tot dan.