WargaWWS JO 13-2 wint ook tweede duel, 1-3 tegen Zwaagwesteinde.

Door: Floris Sinnema                                                                                                              29 september 2018

Onze eerste uitwedstrijd in de competitie en direct al een geduchte tegenstander, Zwaagwesteinde JO 13-2G. Voor onze tegenstander de eerste wedstrijd, maar voor ons dus niet. Thuis werd Stiens aan de zegekar gebonden met 7-5.

De Westereen , in de wandelgangen ook wel Zwaagwesteinde genoemd. Een streekdorp op het westelijke einde van de Zwaag van Kollum, een keileemrug op de grens van een redelijk hoge streek en lagere veengebieden aan de noorden westzijde. Tja, wat weten we over dit gebied. Er gaan vaak “wilde” verhalen rond over de bewoners. Mannen met ruige baarden, het taalgebruik is vaak geen ABN ( Algemeen Beschaafd Nederlands ), een man een man, een woord een woord. Ze drinken er allemaal bier en het liefst uit een flesje. Vooroordelen of zit er toch een kern van waarheid in? Op deze 29e september zouden we er misschien wel achter komen, want de wedstrijd Zwaagwesteinde JO 13-2G – WargaWWS JO13-2 stond op de rol.

Zonder Samuel, Thomas en Norah gingen we in colonne naar De Westereen. Ik weet niet precies waarom, maar de drie mannen reden voorop en Mariët sloot de rij. In Wirdum rijden ze waarschijnlijk wat harder dan in Wergea, want op ons tandvlees konden we ze bijhouden. Zodoende mooi op tijd. Een schitterend complex daar en natuurlijk speel je zo’n belangrijke wedstrijd op het hoofdveld. De jonge scheids, Kilian, gaf om 11.00 uur het beginsignaal voor dit duel. Het zonnetje scheen en mannen op klompen langs het veld. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar gelukkig was de bal voor keeper Chris die ook nu weer een prima pot keepte. Even later kwamen we toch wat beter in de wedstrijd en kregen we ook kansen. Wytze slalomde langs zijn tegenstander, maar zijn voorzet kon niet binnen worden gewerkt door Jens. Vooral op het middenveld lieten we vervolgens grote gaten vallen. Met zes man voor, geen middenveld en vier man achter, dan krijgt de tegenstander wel erg veel ruimte. Daar profiteerde men ook van en zo stonden we met 1-0 achter. Onze achterhoede had het ook hierna druk. Echter, Twan, Lutzen, Gooitzen en Devit deden het achterin prima en zodoende haalden we met een “magere” 1-0 achterstand de rust.

WargaWWS vliegend uit de startblokken

Dan het tweede bedrijf. WargaWWS had een ware metamorfose ondergaan. De tegenstander werd direct onder druk gezet en onder aanvoering van aanvoerder Milan en onze dame op het middenveld, Anke, gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Na vijf minuten spelen kreeg WargaWWS loon naar werken toen Jens zorgde voor de 1-1. WargaWWS kreeg vleugels en er kwam nog een tandje bij. Bas en Evin knokten op het middenveld pittige duels uit met de tegenstander en kwamen vaak als winnaar uit de strijd. De voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Fedde zorgde met een schitterende knal (het net trilt waarschijnlijk nog) voor de verdiende 1-2. En nog was de koek niet op. Hoe hij het deed weten we nog niet, maar uit een onmogelijke hoek lobde Jelle de 1-3 binnen. De keeper kon er alleen maar naar kijken. Zwaagwesteinde liet het er niet bij zitten, maar kon eigenlijk geen vuist meer maken en zodoende haalden we de eindstreep met een keurige 1-3. Vooral de 2e helft was een genot om naar te kijken. Complimenten aan het gehele team. Sinds Erwin vlagt hebben we ook niet meer verloren en we hebben hem dan ook een levenslang contract aangeboden. Dat hij er serieus mee bezig is bleek wel na de wedstrijd. Met een sigaret in zijn hand had hij het zelfs al over Stoptober ( of was het toch dochter Anke die dit voorstelde )? Natuurlijk golft het spel bij onze wedstrijden op en neer en dan moet je conditioneel sterk zijn als grens. Met zes punten uit twee wedstrijden zijn we de competitie prima begonnen. Volgende week thuis tegen Broekster Walden. Kan weer een mooie wedstrijd worden.

O ja, goede ontvangst en aardige mensen daar bij Zwaagwesteinde. Die verhalen kloppen dus helemaal niet.

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!