Schutjas vereniging v.v. Warga

Seizoen 2019 - 2020

Laatste wijziging: 22 oktober 2019.

Het schutjasseizoen van de v.v. Warga 2018/2019 zit er weer op. Traditioneel zes partijen met in januari het klapstuk: het WK Maatschutjassen. Voor de 13e keer en ook deze versie werd met 90 deelnemers een groot succes. Altijd weer gezellig, met veel oude, verweerde gezichten, maar gelukkig ook 24 dames en jeugdige talenten van de partij. Nog even de uitslag in de hoofd:
1e Jitske van Dijk, Joure en Tryntsje van Dijk, Nieuwehorne
2e Sjoerd Idzinga, Lippenhuizen en Gerry Loper, Lippenhuizen
3e Lourens hengst, Garijp en Thomas Bijlsma, Garijp

Van Wergea vielen alleen Jettie Wissmann en Haye de Haan in de prijzen. Zij werden 2e in de troost. Wel opmerkelijk, want Jettie geeft alleen tijdens het WK acte de présence en vaak valt ze dan met Haye in de prijzen. Echter, als spits van het vroegere Wergeaster dameselftal was ze al onnavolgbaar en met het kaarten geldt dit ook.

De partijen in Wergea worden altijd goed bezocht met een gemiddelde van 24 schutjassers. Er wordt nu niet meer in het aloude systeem van hoofd, troost en poedel gekaart, maar de nieuwe opzet van vier partijen voldoet uitstekend. Na afloop worden dan de punten geteld en het voordeel is ook dat het niet al te laat meer wordt en met een even aantal geen stilzitters. Het geeft even wat telwerk, maar daar is een zeer geschikt iemand voor gevonden. Het afgelopen seizoen deed er ook een koppel uit Wartena mee en wat dit betreft elke wedstrijd een mooi aantal in de Wergeaster kantine. Iedereen is welkom (wel als donateur van de v.v. Warga ) en ook in het nieuwe seizoen hopen we weer nieuwe gezichten te kunnen begroeten. Geldt ook voor beginners. Wij zijn altijd bereid om tijdens de vaste oefenavond op dinsdag tekst en uitleg te geven. Graag wel eerst even contact opnemen met een bestuurslid van de schutjasclub. Inmiddels zijn er vijf kandidaat schutjassers die hebben aangegeven dat ze het spelletje ook willen leren. Voor hen zal een speciale masterclass worden gegeven door een bekende en succesvolle Wergeaster schutjasser. Datum volgt. Hier dan nog even de uitslag van onze laatste schutjaspartij, de zgn. Hollandse Avond:

1e Rink Hoff en Wim Bethlehem 4 (gewonnen) 60 (punten)
2e Syger Hoekstra en Symen v/d Berg 3 58
3e Jurjen Mulder en Gerard de Wolff 3 55 ( 46 tegen)
4e Hendrik Kooistra en Gerrit Hollema 3 55 ( 50 tegen)
5e Johannes Sinnema en Floris Sinnema 2 52
6e Auke v/d Zweep en Henk Boxum 2 49
7e Hillie de Vries en Anne de Vries 2 48
8e Haye de Haan en Meint de Haan 1 49
9e Dries Zwart en Johannes Postmus 0 46
10e Wietse Ypma en Bettie Ypma 0 41

De data voor seizoen 2019/2020 zijn inmiddels ook bekend (zie ook de agenda).
• Zaterdag 19 oktober
• Zaterdag 16 november
• Zaterdag 14 december Kluspartij Wim Bethlehem
• Zaterdag 25 januari WK schutjassen
• Zaterdag 15 februari
• Zaterdag 14 maart Hollandse Avond

Wij zijn ook op facebook te volgen en alle partijen staan ook in de Havensbank en komen op het billboard van De Bidler te staan. Na elke partij verschijnt er een speciaal schutjasbulletin met daarop de uitslag, foto’s, wist u datjes en andere roddels.

Schutjasbestuur v.v. Warga,

Voorzitter – Gerard de Wolff
Secretaris – Floris Sinnema
Penningmeester – Rink Hoff
Algemene zaken – Wim Bethlehem
Algemene zaken – Sieger Rinzema

Correspondentie adres: sinnemazwart@upcmail.nl of telefonisch 06-49704323

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!