Datum

14 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Warga miste vooral in het eerste half uur kans op kans en kreeg hier 10 minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd. Toen scoorde Harlingen de 2-1 en dit onnodige verlies had Warga geheel aan zichzelf te danken.

Door: Floris Sinnema
Wederom een zonnige dag in oktober en wat dit betreft hebben de voetballers en supporters tot nu toe niets te klagen. Die van Warga al helemaal niet, want men is de competitie goed begonnen met 7 uit 3. Warga moest vandaag op bezoek bij het Harlingen van trainer Gerrie Schouwenaar. Warga begon vliegend en had na 5 minuten spelen zomaar met een nulletje of drie voor kunnen staan. Echter, het vizier stond niet op scherp bij de Wergeasters. Hierna werd een inzet van Bart Boersma nog van de lijn gehaald en een schot van Jelte Poortvliet kon ternauwernood worden gestopt door keeper Panbakker. Warga kreeg na een kwartier spelen wel waar het recht op had: een doelpunt. Dit was een aanval uit het boekje. Uiteindelijk gaf de wederom prima acterende Pieter Gerbens de pass op Bart Boersma en hij scoorde beheerst de 0-1. Een minuut later de eerste kans voor Harlingen. De plaaggeest van Warga, Aziz Yousef, zag zijn schot gestopt door Warga keeper Noordbruis. Hierna was het weer alles Warga wat de klok sloeg. Eerst al een levensgrote kans voor Frids Fridsma en even later kon Anton Hobert ook nog eens alleen op keeper Panbakker afgaan. Het bleef bij een schamele 0-1 en zo’n tien minuten voor tijd begon Harlingen ook wat mee te voetballen. Men kwam zelfs op 1-1 na een prima actie van Aziz Yousef. Het had voor Warga nog erger kunnen worden, want een schot van Remko Zandberg spatte in blessuretijd nog op de lat uiteen.

Na de thee, in de eerste 10 minuten, was het Warga dat doorging met het missen van de kansen. Wietze Wybrandi alleen voor de keeper en Anton Hobert die niet alert reageerde op een voorzet van Wybrandi. Voor de Wergeaster supporters was het om moedeloos van te worden. Harlingen rook dat er misschien wel meer in zat en het werd in de laatste 20 minuten een gelijk opgaande strijd. Warga werd steeds slordiger en Harlingen profiteerde. Uit een inworp reageerde men bij Warga achterin niet goed en Yasin Faggouss scoorde de 2-1. Warga probeerde het daarna nog wel, maar echt gevaarlijk werd men niet. Qua kansen stond het misschien wel 4-14 voor Warga, maar de drie punten bleven in Harlingen. Warga is volgende week vrij en Harlingen speelt dan thuis tegen Terschelling.