Teleurstellende start Warga tweede competitie helft - vv Warga

Teleurstellende start Warga tweede competitie helft

Teleurstellende start Warga tweede competitie helft

Tijnje 1 (zon)

1 - 1

Warga 1 (zon)

Competitie

4e klasse B

Datum

5 februari 2023 14:00

Scheidsrechter

H.T. Poort

Accommodatie

Sportpark Kampen
Breewei 6 B
8406EE
TIJNJE
tel. 0513-571800

De eerste competitiewedstrijd in 2023 was direct een belangrijke voor Warga om uit de onderste regionen te geraken. Dit moest dan gebeuren tegen de nummer laatst, Tijnje. Bij Warga Jilles Kooistra geschorst, keeper Edgar van IJs met een hernia een paar maanden aan de kant en Pieter Gerbens ook geblesseerd . Vorige week werd ook de opvolger van Warga trainer Onclin bekend, assistent trainer Ronnie Rietveld uit Wergea wordt in het nieuwe seizoen de hoofdcoach.

Op een zeer hobbelig veld een eerste helft van een bedenkelijk niveau. Overigens, van beide kanten. Warga kon de bal maar moeilijk in de ploeg houden en vooral voorin kon men geen potten bereken. Wat dit betreft kwam het fysiek sterkere Tijnje er een paar keer gevaarlijk uit. Echter de vervanger van Edgar van IJs, Roy van de Zweep keepte een prima pot. Warga wel het meest in balbezit en de beste kans was nog voor Jurre van de Meulen. Hij kon alleen op de keeper afgaan, maar kreeg de bal niet onder controle. Eigenlijk kwam het Wergeaster doelpunt dan ook uit de lucht vallen. Bij een afgeslagen aanval nam Jan de Boer de bal op zijn pantoffel en de bal verdween over de keeper in het doel. Deze 0-1 bracht bij Warga niet de rust om tot een beter spelbeeld te komen en men mocht uiteindelijk dan ook blij zijn met de 0-1 ruststand.

Na de thee had Warga de wind tegen. Tijnje werd fysiek steeds sterker, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet en anders was daar altijd nog Roy van de Zweep. Warga trainer Onclin wisselde (noodgedwongen) vijf keer en dit kwam het spel van Warga ook niet ten goede. Mooi was de wissel van Anton Hobert. Na 18 maanden blessureleed maakt hij weer zijn eerste minuten in competitieverband. Tijnje zette uiteindelijk alles op de aanval en zodoende kwam er voorin ruimte voor Warga. Echter, daar deed Warga eigenlijk helemaal niet mee. In de 88e minuut gebeurde dan toch wat al even in de lucht hing. Ype Kerkstra veroorzaakte een vrije trap en via via belandde de pal eerst nog op de lat, maar uiteindelijk kopte Rinze van den Berg de 1-1 tegen de touwen. Terecht en in dezelfde minuut had het ook zomaar 2-1 kunnen zijn, maar dat bleef Warga bespaard. Een puntje en daar mocht Warga nog het meest tevreden mee zijn.

Door dit resultaat blijft Warga in de onderste regionen vertoeven en als het spel niet beter wordt dan vandaag, dan gaat het nog een moeilijke tweede seizoenshelft tegemoet. Volgende week kan men thuis wat rechtzetten,want dan komt titelkandidaat de Sweach op bezoek.

Floris Sinnema
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!