H J Kooistrawei 24
9005RE
WARGA
tel. 058-2552531

Op deze dinsdagavond 3 mei moest het restant van 64 minuten ( 0-1) tussen Warga en MKV’29 nog worden uitgespeeld. Destijds gestaakt nadat MKV’29 speler Jappie Huigen na zijn Ronaldo act met de ambulance moest worden afgevoerd. Huigen was vanavond als toeschouwer aanwezig. Hij zag in de eerste minuten een gelijkopgaand duel. De eerste grote kans was voor MKV, maar de bal spatte op de paal uiteen. Warga verdedigde in deze fase erg slordig en meerdere keren ging het ( bijna) mis door slecht uitverdedigen. Warga herpakte zich ook snel en kwam ook op voorsprong. Uit een corner kopte Iwan Potijk de 1-1 achter keeper Peter Dijkstra. Lang kon Warga niet genieten, want na een fout van Ype Kerkstra zorgde Victor de Groot dat MKV op 1-2 kwam. Met deze stand gingen beide teams na 19 minuten spelen aan de thee.

Warga stond weer vroeg op het veld, maar MKV kwam beter uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Jan Hankel, plakt er nog een vijfde seizoen aan vast, kreeg direct al een grote kans, maar Warga keeper Edgar van IJs redde bekwaam. Even later tikte van IJs ook nog eens een schot net onder de lat vandaan. Warga kon hier maar weinig tegenover zetten. MKV speelde volwassener dan de ploeg van Warga trainer André Onclin en kwam ook op 1-3. Joery Schotanus tikte van dichtbij binnen. Warga probeerde het daarna nog wel, wisselde ook, maar kon eigenlijk geen echt uitgespeelde kans creëren. Het was helemaal afgelopen toen scheidsrechter Kimp uit Harlingen ook nog eens naar de stip wees. Carlo Schambach zorgde met het benutten van de strafschop voor de 1-4 eindstand. Een terechte overwinning voor de koploper tegen een flets spelend Warga.  MKV’29 krijgt zondag Boornbergum op bezoek. Warga gaat naar Terschelling. De ploeg die bovenaan staat in de 2e periode.