WargaWWS JO 15-2 verliest onnodig van Trynwalden JO 15-2

19 september 2020 10:30

Accommodatie

Onbekend

Door: Floris Sinnema

Onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen Trynwalden JO 15-2.  Helaas zonder de geblesseerde Jasper en keeper Berri, maar met de spelers uit de JO 15-1 konden we toch een elftal op de been krijgen. Jan Roelof Brinksma was gelukkig bereid om op keep te staan. Beetje onwennig ( dat mag natuurlijk als je nog nooit hebt gekeept ), maar hij deed het goed en de tegengoals waren hem dan ook niet aan te rekenen. Onder leiding van Tihi zag publiek ( aardig wat ) dat de elftallen aan elkaar gewaagd waren. Bij onze tegenstander snelle jongens achterin. Lange ballen hadden dan ook geen effect. Het doelpunt van Daan kwam dan ook van randje 16 meter. Zijn schot verdween keurig in de linker benedenhoek. Hierna werd Trynwalden beter en kreeg men ook zijn kansen. Een schot werd goed tot corner verwerkt door Jan Roelof en hij had tot twee keer aan toe een engeltje op paal en lat. Daar hadden we niets te klagen. Met een 1-0 voorsprong gingen we aan de ranja.

In het tweede bedrijf werd het na 5 minuten al 1-1. Toch zou WargaWWS twee minuten later weer op voorsprong komen. Frank zag een rush van 30 meter beloond met een doelpunt.  Na deze 2-1 was Trynwalden misschien de iets betere ploeg, maar de meeste kansen waren voor ons. Wachten op de bevrijdende 3-1, maar helaas werd het 2-2. Soms spelen we echt nog met te veel spelers voor de bal ( drang naar voren heet dat ) en dan vallen er gaten op het middenveld. Ook na de gelijkmaker nog genoeg kansen om weer op voorsprong te komen. Vijf minuten voor tijd sloeg het noodlot voor ons helemaal toe na de 2-3. De puf was eruit en uiteindelijk werd het in de slotfase ook nog 2-4.

Onnodig verloren in een spannende pot voetbal. Iets beter omgaan met de kansen en dan hadden de punten gewoon in Wergea, Wytgaard, Wirdum en Swichum gebleven. De volgende keer valt het kwartje misschien wel onze kant op. Aan de inzet heeft het in ieder geval niet gelegen. Compliment. Hopelijk vallen de blessures van Toshe en Ruben mee en zijn Jasper en Berri volgende week weer van de partij als we op bezoek gaan bij Beetgum JO 15-1.